Fileuri umplute cu branza si nuci

Daca va place branza cu mucegai nobil, atunci umpleti fileuri din carne de curcan cu roquefort si nuci. Puteti alege intre o umplutura in care fiecare aroma sa fie experimentata separat, sau una cu textura mai consistenta, in care toate aromele sunt amestecate in compozitia unei creme.

  • 35 min
  • 4 persoane
Fileuri umplute cu branza si nuci

Ingrediente

  • 4 fileuri subtiri carne de curcan
  • 1 lingura Vegeta Gust de Gaina
  • piper
  • 50 g nuci
  • 70 g branza roquefort
  • 2 linguri de patrunjel, tocat fin
  • 1 lingura smantana
  • 3 linguri de ulei
  • Sos:
  • 1 lingurita vin alb sec
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 100 ml de apa

Preparare

  1. Se bat fileurile si se usca bine, apoi se presara Vegeta Gust de Gaina.
  2. Se amesteca nucile macinate, branza roquefort, patrunjelul si smantana. Umpleti fileurile cu acest amestec, impachetati-le si prindeti-le marginile cu scobitori.
  3. Intr-o tigaie cu ulei fierbinte, se soteaza fileul pe fiecare parte. Cand e facut, se ia din tigaie si se lasa sa stea la loc cald intr-un vas.
  4. Se indeparteaza restul de ulei din cratita. Se toarna vermutul, sucul de lamaie si apa si se lasa pe foc pana cand sosul devine gros.
  5. Sosul cald se toarna peste fileuri.

Servire: Se serveste cu legume sotate.

Sfat: Daca va place umplutura crema, puteti pasa toate ingredientele intr-un blender.

Valori nutritionale

Valoare energetica 496 kcal / 2.073 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.