Salata cu creveti si rucola

Aceasta salata fantezie cu rucola si creveti este ideala pentru mai multe anotimpuri. Frumusetea data de nuantele de roz, rosu si verde o putem pune in valoare intr-un bol de sticla pentru salata.

  • 30 min
  • 4 persoane
Salata cu creveti si rucola

Ingrediente

  • 300 g rucola
  • 350 g creveti decorticati congelati
  • 1 rosie
  • 1 legatura de patrunjel
  • tulpini de telina
  • 1 lingura Vegeta
  • 50 g masline negre
  • 2 catei de usturoi
  • rosii cherry
  • Dressing pentru salata:
  • 1 lingura Vegeta Naturella
  • 50 ml ulei de masline
  • 1-2 linguri otet balsamic
  • 2 catei de usturoi

Preparare

  1. Asezati in apa rece crevetii si rosia si din momentul in care incep sa fiarba, mai tineti pe foc inca 5 minute. Dupa fierbere, rosia se scoate, se opresc aproximativ 50 ml de lichid, dupa care se scurge.
  2. Intr-un castron mic puneti putina Vegeta Naturella, se toarna lichidul oprit racit, se amestecă si se lasa timp de 5-10 minute. Se adauga ulei de măsline, otet si usturoi. Acesta este dressing-ul.
  3. Intr-un castron pentru salata, se aseaza frunzele de rucola spalate si curatate, peste care se adauga crevetii fierti, rosiile cherry taiate, tulpina de telina, dressing-ul, iar la sfarsit maslinele.

Servire: Puteti servi aceasta salata ca o masa mica sau un aperitiv rece.

Sfat: Dressing-ul pentru salata poate fi servit si separat.

Valori nutritionale

Valoare energetica 254 kcal / 1.062 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.