Osso Bucco Alla Milanese

O reteta populara, originara din partea de Nord a Italiei, osso bucco ("gaura in os") este de neuitat alaturi de orezul milanez (cu parmezan si sofran), piureul de cartofi sau de galuste. Inainte de servire decorati cu aromata gremolata.

  • 110 min
  • 4 persoane
Osso Bucco Alla Milanese

Ingrediente

  • 30 g de unt
  • 4 linguri ulei de masline
  • 50 g ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 60 g morcov
  • 1 tulpina de telina cu frunze (cca. 60 g)
  • 4 fripturi din pulpa de vitel 3-5 cm grosime (1.2 kg)
  • 30 g faina alba macinata
  • sare
  • piper alb-negru macinat
  • 120 ml vin alb
  • 800 g rosii decojite
  • 1/2 lingurita de cimbru proaspat tocat
  • 1 lingurita lingurita patrunjel tocat
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 2 linguri Vegeta

Pentru gremolata

  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 catel de ustroi
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1/2 lingurita de cimbru proaspat tocat

Preparare

  1. In untul si cele 2 linguri de ulei de masline incinse, se adauga ceapa taiata marunt, usturoiul presat, morcovul si telina taiate marunt, sotandu-se pentru 5-10 minute.
  2. Se tapeteaza carnea cu faina, se prajeste in uleiul ramas, pana prinde o nuanta aurie si se aranjeaza peste legumele sotate, adaugandu-se sare si piper.
  3. Peste uleiul pe care l-ati folosit pentru a praji carnea se toarna vinul si se fierbe pentru scurt timp. Se adauga sosul de rosii descojite, cimbrul, patrunjelul, frunza de dafin, coaja de lamaie, Vegeta si se mai fierbe cateva minute.
  4. Rosiile preparate se pun peste carne si legume. Se amesteca lent in recipientul acoperit, aflat pe foc, pentru cel putin o ora, agitand usor tigaia.
  5. Pentru gremolata: caliti usor coaja de lamaie, usturoiul tocat, patrunjelul si cimbrul.
  6. Pulpa de vitel in sos se orneaza cu gremolade imediat inainte de servire.

Servire: Se serveste cu piure de cartofi sau orez milanez.

Sfat: Inainte de prajire, scufunda coaja de lamaie in apa fiarta, timp de 1-2 minute.

Nota: Aceast preparat poate fi si congelat Congelare: Se prepara Osso bucco pana la pasul 5, se raceste bine si se pune la congelat intr-un vas adecvat. Desghetare: Se lasa in frigider peste noapte, se pune intr-un vas cu capac si se incalzeste pentru 30 de minute. Se continua pregatirea de la pasul 5. Durabilitate: pana la 60 de zile.

Valori nutritionale

Valoare energetica 908 kcal / 3.795 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.