Pizza cu rosii

Acest preparat poate fi un aperitiv, dar si ceva mai mult. In Italia, aperitivul este cel mai bun mod de a incepe masa de pranz. Acesta se poate oferi oaspetilor la o petrecere impreuna cu un pahar de vin. Este asemanator cu o pizza vegetariana.

  • 90 min
Pizza cu rosii

Ingrediente

Pentru aluat

  • 20 g drojdie proaspata
  • 150 ml apa fierbinte
  • 200 g faina integrala
  • 2 lg ulei masline
  • Sare

Pentru umplutura

  • 2 lg ulei de masline
  • 300 g rosii decojite si maruntite
  • 100 g ardei proaspat
  • 6 frunze busuioc
  • 5 masline negre
  • 1 lg capere
  • 1 lingurita Vegeta Naturella
  • 40 g branza de capra tare

Preparare

  1. Puneti drojdia in faina, turnati apa calda si lasati sa creasca 10 minute.
  2. Framantati faina cu drojdia, adaugati sare, ulei, apa, pana aluatul devine moale si neted. Acoperiti-l si lasati-l la cald pana isi dubleaza volumul.
  3. Intr-o lingura de ulei sotati rosiile, adaugati ardeii taiati felii, iar la sfarsit puneti busuiocul.
  4. In tava de copt, pe o hartie de patiserie asezati aluatul intins intr-un strat subtire.
  5. Peste aluatul preparat asezati rosiile si ardeii sotati, presarati masline, capere, Vegeta Naturella si cativa stropi de ulei, iar la sfasit asezonati cu branza rasa.
  6. Coaceti la cuptorul preincalzit la 220gr, timp de 15 – 20 de minute.

Servire: Serviti imediat dupa preparare.