Pastrav prajit

Pentru a scoate si mai bine in evidenta aroma delicata a pestelui, adaugati si alte arome. Pastravii sunt deosebit de populari cu migdale prajite, iar in aceasta reteta sunt facuti pane cu pesmet amestecat cu branza, combinatie ce le da un gust minunat si o culoare deosebita.

  • 40 min
Pastrav prajit

Ingrediente și valori nutriționale

  • 2-3 linguri suc de lamaie
  • 1 kg de pastrav
  • Ulei
  • 1 lingura Vegeta condimente pentru peste
  • 50 g pesmet
  • 50 g branza Emmentaler sau Gauda
  • 2 oua
  • Faina alba

Pregătire

  1. Spalati pastravul, curatati-l, eliminati aripioarele si apoi usucati-l cu un prosop de hartie.
  2. Filetarea o incepeti prin inlaturarea capului, apoi faceti o taietura de-a lungul nervurilor superioare in profunzime pana la os. Separat, cu un cutit ascutit separati cu grija carnea de oase.
  3. Fileurile de pastrav astfel preparate, se stropesc cu suc de lamaie, se presara cu Vegeta condimente pentru peste si se lasa sa stea pentru aproximativ 20 de minute.
  4. Fileurile marinate astfel, se dau prin faina, ou batut si prin pesmet cernut amestecat cu branza rasa.
  5. Se prajeste in ulei pe fiecare parte timp de aproximativ trei minute.

Servire: Pastravul prajit se serveste fierbinte, cu cartofi fierti si salata verde.

Sfat: Daca fileurile de pastrav vi se par prea uscate, le puteti umezi usor cu apa, pentru a prinde mai bine faina.