Orez cu ton

Aceasta reteta cu orez, preparat intr-un mod mai neobisnuit, provine din Anglia. Modul sau de preparare este diferit de cel clasic, condimentele nu sunt tipice, iar pentru decorare se folosesc felii de ou fiert.

  • 40 min
  • 4 persoane
Orez cu ton

Ingrediente

  • 150 g orez bob lung
  • sare
  • 100 ml smantana de gatit
  • 1 frunza de dafin
  • un pic de nucsoara proaspat rasa
  • 40 g unt
  • 100 g ceapa
  • 1 lingurita Vegeta
  • 300 g conserva de ton
  • piper

Pentru garnitura

  • 3 oua
  • 1 lingurita lingurita patrunjel tocat

Preparare

  1. Se spala orezul si se pune la fiert in apa sarata. Se scurge orezul dupa fierbere.
  2. Se pun la fiert smantana, frunzele de dafin si nucsoara.
  3. Ceapa feliata se caleste cateva minute in untul incalzit, iar apoi se adauga orezul fiert, Vegeta si tonul taiat felii. Peste toate acestea se adauga smantana cu dafin si nucsoara si se mai tine putin pe foc. La final, adaugati piper si sare dupa gust.

Servire: Decoreaza orezul pe farfurie cu oua fierte taiate in felii peste care se presara patrunjel.

Sfat: Puteti inlocui conserva de ton cu fileuri de peste afumat.

Valori nutritionale

Valoare energetica 480 kcal / 2.006 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.