Piept de pui in sos de portocale

Un croat, Dennis Valčić care traia in Cannbera de mai mult de 30 de ani si conducea un restaurant fast-food, a scris o "Carte de bucate croata" in noua sa tara - Australia, iar locuitorilor vechii sale case - croati, le-a prezentat un fel de mancare ce provine din bucataria australiana.

  • 40 min
Piept de pui in sos de portocale

Ingrediente

  • 8 bucati de piept de pui
  • 150 ml suc de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 portocala
  • 20 g zahar brun
  • 1 lingurita mustar iute
  • 40 g unt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 lingurite amidon
  • 1 lingura Vegeta Gust de Gaina

Preparare

  1. Se pregateste pieptul de pui, se taie in fasii subtiri, iar dupa, se condimenteaza cu Vegeta Gust de Gaina pe ambele parti si, folosind o pensula, se ung cu mustar.
  2. Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul si jumatate din cantitatea de unt in care se soteaza puiul pe ambele parti, aproximativ 8 minute. Acesta se scoate si se pune pe o farfurie incalzita.
  3. In aceeasi tigaie se adauga untul ramas, coaja de la portocala rasa, sucul de portocale, zaharul si se gatesc amestecand timp de aproximativ 3 - 4 minute.
  4. Adaugati amidonul dizolvat in putina apa, iar la final, adaugati feliile subtiri de portocale decojite. Se gatesc toate putin timp si daca este necesar, se va dilua sosul cu putina apa si cu putina sare.

Servire: Aranjati fileurile de pui pe farfuria calda astfel incat sa asezati cate o felie de portocala pe fiecare fileu si sa turnati peste sosul fierbinte. Ca si garnitura, se poate servi orez fiert si, in functie de dorintele de la masa, se pot fierbe diverse legume.

Sfat: Se acorda o atentie sporita asupra puiului, pentru a nu-l sota prea mult si pentru a nu face fileurile prea uscate. Presara Vegeta Gust de Gaina peste fileurile de pui si lasati-le la marinat pentru aproximativ 10 minute, iar apoi ungeti-le cu niste mustar.