Pui cu legume

Abundenta de ierburi proaspete este caracteristica bucatariei belgiene, iar unul dintre exemplele tipice este reteta care urmeaza. Interesanta este, insa, proportia egala dintre carne si legume – cantitatile sunt in deplina armonie!

  • 60 min
Pui cu legume

Ingrediente

  • 30 g de unt
  • 300 g morcov
  • 450 g praz (numai partea alba)
  • 10 ceape albe
  • 1 kg de pui (pulpa de pui si piept)
  • 1 lingura Vegeta Gust de Gaina
  • piper proaspat macinat
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura mica de cimbrisor proaspat
  • 1 legatura mica de tarhon proaspat
  • dafin
  • 300 ml de apa
  • 450 g mazare congelata
  • 200 g broccoli

Preparare

  1. Se topeste untul, se adauga morcovul si prazul taiati inele si se soteaza.
  2. Taiati puiul in bucati, presarati Vegeta Gust de Gaina si piper si aranjati-l peste legume.
  3. Peste legume si carne se presara patrunjelul proaspat taiat, cimbrul, tarhonul si foile de dafin. Se adauga apa si se soteaza timp de 20 de minute. Se verifica din cand in cand.
  4. Adaugati mazarea, buchetelele mici de broccoli si sotati pentru alte 20 de minute.

Servire: Puiul cald se serveste cu legume.

Sfat: Acest fel de mancare se poate face mai gros daca adaugati o lingurita de faina cu amidon, amestecata cu putina apa.