Sos de fenicul

Pentru cei care nu sunt inca familiarizati cu feniculul, aceasta planta este foarte folosita in bucataria mediteraneana, in special in cea italiana si franceza. Va prezentam o reteta pentru un sos aromat de fenicul.

  • 30 min
  • 4 persoane
Sos de fenicul

Ingrediente

  • 100 g ceapa
  • 300 g fenicul
  • 30 g unt
  • 1 lingurita Vegeta
  • 150 ml smantana
  • nucsoara rasa
  • piper macinat
  • 2 linguri suc de lamaie

Preparare

  1. Se taie ceapa si feniculul in felii subtiri si se soteaza pentru scurt timp in unt. Continuati sa fierbeti timp de aproximativ 10 minute si adaugati apa ocazional.
  2. Adaugati Vegeta, smantana de gatit si fierbeti pentru cateva minute.
  3. Tocati ceapa si feniculul in blender, apoi puneti-le inapoi in cratita.
  4. Se adauga nucsoara, piperul, sucul de lamaie, iar daca este necesar, putina apa (50 ml). Lasati la foc aproximativ 1 minut.

Servire: Serviti sosul de fenicul cu carne de usoara (pui, curcan, vitel).

Sfat: Puteti adauga unele ierburi aromate proaspete la alegere.

Valori nutritionale

Valoare energetica 188 kcal / 786 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.