Sos de fenicul
- Reteta de coolinarika.com -Pentru cei care nu sunt inca familiarizati cu feniculul, aceasta planta este foarte folosita in bucataria mediteraneana, in special in cea italiana si franceza. Va prezentam o reteta pentru un sos aromat de fenicul.

Preparare
- Se taie ceapa si feniculul in felii subtiri si se soteaza pentru scurt timp in unt. Continuati sa fierbeti timp de aproximativ 10 minute si adaugati apa ocazional.
- Adaugati Vegeta, smantana de gatit si fierbeti pentru cateva minute.
- Tocati ceapa si feniculul in blender, apoi puneti-le inapoi in cratita.
- Se adauga nucsoara, piperul, sucul de lamaie, iar daca este necesar, putina apa (50 ml). Lasati la foc aproximativ 1 minut.
Servire: Serviti sosul de fenicul cu carne de usoara (pui, curcan, vitel).
Sfat: Puteti adauga unele ierburi aromate proaspete la alegere.
Valori nutritionale
Valoare energetica | 188 kcal / 786 kJ |
---|---|
pentru 100g de produs | Sursa: Podravka d.d. |