Tocanita subtire cu ciuperci

Cautand locuri interesante in Slovenia, echipa gastronomica Vegeta a gasit o pensiune de nivel mediu "Jelenov greben" (creasta cerbului). Ei au fost in special interesati de familiile ciupercilor de gradina si de specialitatile preparate din culturile acestora, care de altfel, ne-a si inspirat pentru aceasta reteta.

  • 45 min
  • 4 persoane
Tocanita subtire cu ciuperci

Ingrediente

  • 600 g ciuperci (ciuperci champignon, bureti de fag, chanterelle, hribi)
  • 10 g hribi uscati
  • 3 linguri ulei
  • 40 g bacon afumat
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • frunze de telina
  • patrunjel
  • piper
  • sare
  • foaie de dafin
  • marghiran
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml smantana
  • 1 lingurita amidon
  • Otet
  • 200 g cartofi
  • 1 lingura Vegeta

Preparare

  1. Curatati si maruntiti ciupercile in bucati mari. Se mai taie bacon-ul in bucati, morcovii inele si ceapa cat de marunt se poate.
  2. Sotati bacon-ul si ceapa in ulei incins, dupa care adaugati morcovii. Dupa aceasta, se adauga ciupercile si hribii preparati, scursi de apa si taiati marunt. Se soteaza totul, se condimenteaza cu Vegeta si se lasa la fiert adaugand apa calda, daca e nevoie.
  3. Cand ciupercile se inmoaie trebuie sa adaugam foaia de dafin, telina, marghiranul, sarea si sa continuam fierberea. La sfarsit, presarati niste piper.
  4. Amidonul este pus si el amestecat cu apa, smantana, usturoiul maruntit fin si putin otet. In timpul prepararii unui gulas, fierbeti separat cartofii pentru un piure care trebuie si el adaugat la final.

Servire: Garnitura poate fi un piure de cartofi simplu sau bucati mari de cartofi, fierte si adaugate in gulas.

Sfat: Cartofii fierti si amidonul vor fi ingredientele care vor da consistenta gulasului.

Valori nutritionale

Valoare energetica 793 kcal / 3.315 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.