Piure de fasole

Stiati ca fasolea contine aproape toti aminoacizi esentiali, lecitina si minerale N, K, Ca, Fe, P, Mg, Zn si Na si reduce colesterolul si trigliceridele vaselor de sange? Prin urmare, in meniu zilei avem piure de fasole.

  • 80 min
  • 4 persoane
Piure de fasole

Ingrediente

  • 400-500 g fasole
  • 2 linguri Vegeta
  • 1 lingura patrunjel tocat marunt
  • 30 g tulpina de telina tocata
  • 50 ml ulei
  • 3 catei de usturoi pisat
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • sare
  • piper

Preparare

  1. Se fierb boabele de fasole, se scurg si, cat mai sunt calde, se maruntesc intr-un blender.
  2. Se adauga Vegeta, patrunjel, tulpina de telina tocata, ulei, usturoi pisat, semintele de chimen si piper.

Servire: Se pune sare dupa gust, se soteaza intr-o cratita si se serveste cald cu carne la gratar, hamburgeri sau carnati prajiti.

Sfat: Puteti adauga putin vin alb in piureul de fasole.

Valori nutritionale

Valoare energetica 387 kcal / 1.618 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.