Supa dulce - acrisoara in wok

Pregatim unul dintre cele mai populare feluri de mancare in China: supa dulce - acrisoara. Vom folosi condimentele de baza ale bucatariei traditionale chinezesti: ciuperci shiitake, muguri de bambus, carne de porc sau de pui si doar 30 de minute din timpul nostru.

  • 30 min
Supa dulce - acrisoara in wok

Ingrediente

  • 300 g carne de porc
  • ½ lingurita de sare
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • 2 linguri de ulei
  • 1-2 l apă
  • 50 g ciuperci shiitake proaspete
  • 150 g muguri de bambus
  • 2 lingurite Vegeta
  • 1 lingura sos de soia
  • ½ lingurita de piper
  • 3 linguri otet chinezesc
  • 100 g tofu proaspat
  • 1 lingurita ulei de susan

Pentru asezonare

  • 2 cepe verzi

Preparare

  1. Carnea se taie fasii, se adauga sare si se stropeste cu o lingura de amidon de porumb.
  2. In wok se incinge uleiul si se prajeste carnea, amestecand continuu, pana devine aurie. Se toarna apa si, in timp ce fierbe, se adauga feliile de ciuperci, mugurii de bambus, Vegeta, sosul de soia, piperul si otetul.
  3. Amidonul de porumb ramas se dilueaza in putina apa si se adauga la supa.
  4. Se adauga tofu taiat cubulete, se fierbe cateva minute, dupa care se adauga ulei de susan.

Servire: Se serveste fierbinte, cu ceapa taiata in inele subtiri.

Sfat: Puteti inlocui carnea de porc cu carnea de pui.