Tocana de terci de orz si linte verde

Orzul si carnea uscata sunt ingrediente excelente pentru a face supa de orz in Slovenia si, alaturi de orz, un oaspete la fel de sanatos in aceasta masa, este lintea. Lasati suficient timp pentru inmuierea lintei, orzului si a ciupercilor boletus comestibile uscate, si inca aproximativ 40 de minute pentru preparare.

  • 50 min
Tocana de terci de orz si linte verde

Ingrediente

  • 80 g orz
  • 100 g linte verde
  • 2 linguri de ulei
  • 80 g morcovi
  • 50 g radacina de patrunjel
  • 100 g telina
  • 1 catel de usturoi
  • 2 g ciuperci boletus uscate comestibile
  • 2 linguri Vegeta
  • 130 g praz
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • sare
  • piper
  • 1 lingura patrunjel

Preparare

  1. Inmuiati orzul peste noapte sau cu cateva ore inainte de preparare.
  2. Rumeniti morcovul ras in ulei, impreună cu radacina de patrunjel, telina si usturoiul.
  3. Adaugati orzul, ciupercile inmuiate si Vegeta. Se toarna apa incat sa acopere continutul oalei si se fierbe pentru 20 de minute.
  4. Se adauga lintea fiarta, prazul tocat fin si se continua fierberea inca 10 minute.
  5. La final se adauga sosul Worcestershire. Se adauga sare si piper, cat este nevoie.

Servire: Se presara cu patrunjel proaspat tocat si se serveste.

Sfat: Inmuierea orzului reduce timpul de gatire.