Friptura de vita cu salsa braziliana picanta

Daca sunteti fan tabasco si ustoroi, atunci acesta va fi un ospat pentru dumneavoastra. Pe langa tobasco, salsa braziliana iute contine otet, ardei si rosii. Pofta dumneavoastra pentru carne este satisfacuta de friptura de vita. Serviti-le pe toate împreună şi savurati!

  • 30 min
  • 4 persoane
Friptura de vita cu salsa braziliana picanta

Ingrediente

  • 4 fripturi groase de carne de vita
  • 2 lingurite Vegeta
  • 2 linguri de ulei

Pentru salsa iute

  • 1 ceapa de dimensiuni medii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 rosie mare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri de otet
  • 1 lingurita sos Tabasco
  • sare
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • piper proaspat

Preparare

  1. Pentru salsa se pune ceapa, usturoi, rosii decojite, ulei de masline, otet, sos Tobasco, sare, patrunjel si piper, in tocatorul electric si se toaca marunt toate ingredientele.
  2. Pune salsa in vasul de servire si lasa sa se raceasca.
  3. Se presara carnea de vita cu Vegeta si se soteaza ambele fete in ulei incins pentru cateva minute, pana cand capata o culoare bruna.

Servire: Se serveste friptura de vita calda cu salsa si mazare fiarta.

Sfat: Adauga ingredientele pentru sos, unul câte unul, în blenderul electric.

Valori nutritionale

Valoare energetica 462 kcal / 1.931 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.