Caprioara in sos de merisoare
- Reteta de coolinarika.com -In Norvegia, trebuie sa incercati carnea de vanat - ren, elan nord-american sau aceasta reteta - caprioara in sos dulce de merisoare. Combinatia de sarat - dulce dintre caprioara si gem este pur si simplu irezistibila.

Preparare
- Carnea se condimenteaza cu sare, Vegeta, piper, cimbru si se acopera cu felii de bacon.
- Se pune apoi intr-o oala cu capac, se adauga ulei, 200 ml de apa, se acopera si se coace in cuptorul preincalzit la 170°C aproximativ o ora.
- Se scoate carnea, se adauga ceapa taiata in sferturi si morcovul ras fin.
- Se reintroduce la cuptor, se creste temperatura la 200°C si se coace pentru alte 50 de minute.
- Se scoate carnea. Se amesteca bine cu blenderul electric ceapa, morcovul si sosul ramas dupa prajire.
- In apa ramasa se amesteca amidon cu smantana si gemul de merisoare.
- Se pune la fiert, se adauga sosul si branza cubulete. Fierbeti pentru scurt timp..
Servire: Se taie muschiul de caprioara in felii subtiri, se presara peste Vegeta, se adauga sos si se serveste cu piure de cartofi, broccoli fiert sau orice alte legume.
Sfat: Gemul de afine poate fi utilizat in loc de gem de merisoare.
Valori nutritionale
Valoare energetica | 440 kcal / 1.839 kJ |
---|---|
pentru 100g de produs | Sursa: Podravka d.d. |