Cartofi prajiti cu Vegeta

Pentru a schimba aroma binecunoscuta a cartofilor prajiti, va sugeram sa ii asezonati cu Vegeta in timpul pregatirii. Serviti acesti gustosi cartofi prajiti ca fel principal sau ca gustare, cu diferite sosuri.

  • 40 min
  • 6 persoane
Cartofi prajiti cu Vegeta

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1-2 albusuri de ou
  • 1 lingura Vegeta
  • ½ lingurita piper
  • 1 lingura faina
  • ulei pentru prajit

Preparare

  1. Cartofii se curata de coaja si se taie in felii groase de 1 cm.
  2. Se feliaza pe lungimea cartofilor, fasii de 0.5 - 1 cm.
  3. Se bat usor albusurile de ou cu o furculita, se adauga Vegeta, piper si se toarna amestecul peste cartofii pregatiti.
  4. Se amesteca bine si se stropesc cu faina.
  5. Se pun la prajit cartofii, pana devin galbeni aurii.

Servire: Se pun cartofii prajiti pe servete de hartie, pana se absoarbe uleiul, si se servesc cu ketchup sau alte condimente.

Sfat: Cartofii prajiti devin mai gustosii daca se presara Vegeta cand sunt foarte fierbinti. Daca doriti cartofi prajiti mai gustosi si crocanti, acestia se acopera cu o crusta de albus de ou, piper, Vegeta si putina faina, prajindu-se ca de obicei intr-o baie de ulei.

Valori nutritionale

Valoare energetica 246 kcal / 1.028 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.