Cartofi prajiti cu Vegeta
- Reteta de coolinarika.com -Pentru a schimba aroma binecunoscuta a cartofilor prajiti, va sugeram sa ii asezonati cu Vegeta in timpul pregatirii. Serviti acesti gustosi cartofi prajiti ca fel principal sau ca gustare, cu diferite sosuri.

Preparare
- Cartofii se curata de coaja si se taie in felii groase de 1 cm.
- Se feliaza pe lungimea cartofilor, fasii de 0.5 - 1 cm.
- Se bat usor albusurile de ou cu o furculita, se adauga Vegeta, piper si se toarna amestecul peste cartofii pregatiti.
- Se amesteca bine si se stropesc cu faina.
- Se pun la prajit cartofii, pana devin galbeni aurii.
Servire: Se pun cartofii prajiti pe servete de hartie, pana se absoarbe uleiul, si se servesc cu ketchup sau alte condimente.
Sfat: Cartofii prajiti devin mai gustosii daca se presara Vegeta cand sunt foarte fierbinti. Daca doriti cartofi prajiti mai gustosi si crocanti, acestia se acopera cu o crusta de albus de ou, piper, Vegeta si putina faina, prajindu-se ca de obicei intr-o baie de ulei.
Valori nutritionale
Valoare energetica | 246 kcal / 1.028 kJ |
---|---|
pentru 100g de produs | Sursa: Podravka d.d. |