Pizza cu Vegeta Naturella

La pizza clasica cu sunca si branza e mai poate adauga dovlecel ras si Vegeta Naturella. Preparati-o pentru copii sau pentru o petrecere pentru adulti si veti vedea ca aceasta pizza va va binedispune.

  • 50 min
  • 4 persoane
Pizza cu Vegeta Naturella

Ingrediente

  • 20 g drojdie proaspata
  • 150-200 ml apa calduta
  • 250-300 g faina de grau
  • ½ lingurita de sare
  • 2-3 lg ulei de masline

Pentru umplutura

  • 300 ml piure de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite Vegeta Naturella
  • 200 g dovlecel ras
  • 200 g mozzarella
  • 100 g sunca curcan

Preparare

  1. Stropiti drojdia cu 3-4 lg apa calduta, adauzati zaharul si lasati totul sa stea intr-un loc caldut aproximativ 5 minute.
  2. Se adauga faina, sare, uleiul de masline, drojdia pregatita inainte si apa calduta ramasa.
  3. Framantati un aluat neted si lasati-l intr-un loc cald 15 minute.
  4. Aluatul se amesteca cu piureul de rosii, oregano, zahar si Vegeta Naturella.
  5. Dovlecelul se rade, se scurge si se amesteca cu mozzrella.
  6. Aluatul se intinde si se aseaza intr-un vas uns de 30x40 cm.
  7. Dupa ce ati aranjat aluatul, puneti peste dovlecelul scurs amestecat cu mozzarella, Vegeta Naturella ai feliile de sunca de curcan.
  8. Se toarna rosiile ramase si se coacein cuptor la 220 gr timp de 15-20 minute.

Servire: Feliati pizza cat este inca fierbinte si serviti.

Sfat: In loc de o pizza mare se pot face cateva mai micute, care se pot plia si manca precum un sandwich.

Micul secret: In piure-ul de rosii sau in sucul de rosii puteti adauga Vegeta Naturella si, indiferent de topping-uri, la pizza intotdeauna reuseste. Daca pui sos peste aluat si sosul ramas peste umplutura, pizza va fi mai frageda.

Valori nutritionale

Valoare energetica 585 kcal / 2.445 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.