Rulada de curcan file

Uleiurile de citrice ofera prajiturilor o aroma deosebita, ca nu mai vorbim de savoarea oferita carnii de pasăre! Daca umpleti pieptul de curcan cu legume verzi şi legume rădăcinoase, veti obtine un preparat delicios!

  • 90 min
Rulada de curcan file

Ingrediente

  • 1 kg piept de curcan file
  • 2 linguri Vegeta Gust de Gaina
  • 300 g sfecla
  • 150 g morcovi
  • 40 g parmezan gratinat
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1 lingura pesmet
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 lingura coaja de lamaie
  • 1/2 lingura coaja de portocala
  • 1/2 lingura coaja de lime rasa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri patrunjel tocat

Preparare

  1. Taie fileul de curcan in lungime, dar nu pana la capat.
  2. Se taie partea din stanga si din dreapta a carnii adanc cu un cutit si se deschide ca o carte. Se adauga Vegeta Gust de Gaina pe toata suprafata acesteia.
  3. Se fierb sfecla si morcovii.
  4. Taiati morcovii in cubulete si maruntiti sfecla cu un robot de bucatarie.
  5. Adaugati sare, parmezan, piper, pesmet si amestecati bine.
  6. Puneti cojile de lamaie rasa, de portocala rasa si de lime rasa intr-o tigaie fara grasime.
  7. Adaugati patrunjel si usturoi pisat, caliti putin la foc mic si lasati sa se răcească.
  8. Presarati amestecul de sfecla peste fileul de curcan preparat.
  9. Se adauga morcovii si se presara amestecul de coji rase.
  10. Rulati fileul si asigurati capetele cu scobitori.
  11. Rulati fileul umplut in folie de aluminiu unsa cu ulei, puneti pe o foaie de copt, adaugati putina apa si bagati friptura la cuptor la 200° C, in jur de 50 de minute.
  12. Aproape de sfarsitul timpului de coacere, indepartati folia si mai coaceti pentru o perioada scurta de timp.
  13. Se lasa rulada la racit, se scot scobitorile si se feliaza carnea.

Servire: Se serveste cu legume preparate.

Sfat: Puteti scurge sosul si sa adaugati putin vin alb si o lingurita de faina dizolvata in apa. Veti obtine un sos delicios, pentru a acompania aceasta masa sofisticata.