Bucati suculente de vitel

Manzat de inalta calitate, vin alb, rosii suculente si prosciutto de casa - o invitatie irezistibila sa incercati acest fel de mancare, care poate deveni o aditie interesanta in meniul familiei dumneavoastra.

  • 60 min
Bucati suculente de vitel

Ingrediente

  • 600 g cotlet de vitel
  • 2 linguri ulei
  • 40 g pesmet
  • 100 g rosii
  • 160 g morcovi
  • 200 g ceapa
  • 200 ml vin alb
  • 80 g patrunjel tocat
  • 600 ml apa
  • 1-2 felii de prosciutto (50 g)
  • 100 ml smantana de gatit
  • 2 lingurite Vegeta

Preparare

  1. Sarati usor cotletele taiate subtire, bateti-le si taiati-le pe o parte, in mai multe locuri.
  2. Se presara carnea cu pesmet.
  3. Prajititi ceapa, morcovul ras si rosiile tocate marunt in ulei, intr-o tigaie si adaugati vin alb.
  4. Sotati-le scurt.
  5. Adaugati cotletele si amestecul pregatit in acest fel: se adauga 2 lingurite de Vegeta la 600 ml de apa clocotita si se fierbe pentru scurt timp.
  6. Dupa amestec, se adauga prosciutto tocat.
  7. Aproape de sfarsit se adauga putina smantana de gatit si se presara patrunjelul tocat.

Sfat: Amestecul cu Vegeta va face carnea mai frageda si chiar mai delicioasa. Bateti fripturile peste o folie de plastic.