Cod cu legume
- Reteta de coolinarika.com -Codul este un peste alb de origine nordica. Incercati-l in combinatie cu mai multe legume si arome picante de usturoi si ardei iute.

Preparare
- Fileurile se cod se condimenteaza cu usturoi ( 2 catei ) si Vegeta Naturella. Se stropesc cu suc de lamaie si se prajesc intr-o tigaie cu ulei de floarea soarelui incins.
- Dupa ce s-au rumenit, se scoat si se tin la loc cald.
- In uleiul ramas se soteaza telina impreuna cu rosiile cherry si dovleceii.
- Se adauga pesmetul, fasolea verde fiarta, o lingurita de Vegeta Naturella, ardeiul iute ( praf de chilli ), vinul alb si usturoiul zdrobit. Se amesteca toate legumele, iar daca considerati necesar, adaugati 50 ml apa. La sfarsit puneti si mozzarella.
- Scoateti pestele de la cald, aranjati-l pe un platou impreuna cu legumele si ornati cu felii de lamaie.
Servire: Se presara patrunjel si se serveste.
Sfat: Inainte de servire puteti presara 30 g de seminte de pin, ceea ce va aduce o aroma in plus preparatului.
Micul secret: Codul poate fi tinut la marinat la rece cu cateva ore inainte de a fi preparat. Astfel, va si mai gustos.
Valori nutritionale
Valoare energetica | 376 kcal / 1.572 kJ |
---|---|
pentru 100g de produs | Sursa: Podravka d.d. |