Friptura cu legume

Denis Valčić, un ambasador de seama al bucatariei croate in Australia, ne-a prezentat acest fel de mancare usor neobisnuit, dar cu o aroma incredibila.

  • 50 min
  • 4 persoane
Friptura cu legume

Ingrediente

  • 800 g file carne de vita
  • 3-4 linguri linguri de ulei de masline
  • 1 ardei rosu
  • 1 praz, numai partea alba
  • 4 cartofi, dimensiuni medii
  • sare
  • piper
  • 2 linguri Vegeta
  • Pentru garnitura
  • amestec de unt, usturoi si patrunjel

Preparare

  1. Se curata ardeii, se elimina coditele, se taie in jumatati si se taie in fasii subtiri.
  2. Prazul se spala si se taie in fasii. Legumele pregatite se pun intr-o cratita si, pentru scurt timp se soteaza in ulei fierbinte. In acest timp adaugati piper si Vegeta.
  3. Se pun pe gratar cartofii sarati putin. Uleiul de masline se incalzeste intr-o tigaie de teflon si se pun cartofii la sotat; se impart cartofii in patru parti si se preseaza cu o spatula pana devin maronii.
  4. Peste cartofii prajiti se aseaza ardeii iuti si prazul, de asemenea in patru parti. Pe partea de sus se pun din nou cartofi rasi si se preseaza cu o spatula. Totul se intoarce pe fiecare parte pentru a se sota uniform. Dupa aceea, micile placinte de legume se transfera pe o foaie de copt unsa cu ulei si se coc in cuptorul preincalzit la 180° C timp de 10 minute.
  5. In timp ce legumele sunt in cuptor, se prepara fripturile. Fileurile de vita se taie in patru bucati si se bat. Se ung cu ulei, se presara cu sare si piper macinat si se aseaza in cratita preincalzita. Se lasa fripturile pe fiecare parte pentru 2 - 3 minute, in functie de cat de bine prajita iti place.

Servire: Micile placinte de cartofi cu legume se aranjeaza pe un platou, iar peste ele fripturile gata pregatite. Friptura se unge cu untul amestecat in prealabil cu patrunjelul tocat fin, usturoi, putina sare si piper.

Sfat: Daca nu aveti o cratita suficient de mare ati putea sota cartofii si legumele in tigai mai mici de teflon pentru fiecare friptura in parte.

Micul secret: Carnea este la inceput prajita in ulei, iar mai apoi in untul aromatic ce ii va oferi fragezimea necesara si o aroma deosebita.

Valori nutritionale

Valoare energetica 932 kcal / 3.896 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.