Sos de rosii
- Reteta de coolinarika.com -Baghete de branza, grisine, chips-uri de porumb sau crochete de cartofi sunt exact ceea ce avem nevoie pentru a afunda in acest sos picant de rosii. Daca folositi vin alb, nu uitati sa turnati alaturi si intr-un pahar. Tineti un toast cu prietenii si descoperiti cum este sa nu mai folositi tacamuri – un mod diferit de a manca.

Pregătire
Taiati cubulete rosiile decojite si impreuna cu sucul lor, fierbeti-le cu ulei de masline. Se adauga usturoiul tocat, Vegeta si zahar. Se fierbe la foc mic pana cand lichidul este absorbit. Se pun ardeii intr-o tigaie sau in cuptor, dar ininte se decojesc si se curata de seminte. Se pun ardeii intr-un blender electric si se adauga rosiile tocate. Sarati dupa gust, adaugati busuioc proaspat tocat si amestecati totul bine, lasandu-l la racit.
Servire: Se serveste cu branza taiata felii, grisine, chips-uri de porumb sau crochete calde de cartofi.
Sfat: Se adauga niste vin alb cand este gata de luat de pe foc.