Sos de rosii

Baghete de branza, grisine, chips-uri de porumb sau crochete de cartofi sunt exact ceea ce avem nevoie pentru a afunda in acest sos picant de rosii. Daca folositi vin alb, nu uitati sa turnati alaturi si intr-un pahar. Tineti un toast cu prietenii si descoperiti cum este sa nu mai folositi tacamuri – un mod diferit de a manca.

  • 40 min
Sos de rosii

Ingrediente

  • 600 g rosii decojite
  • 40 ml ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingura Vegeta
  • 2 linguri zahar
  • 350 g ardei proaspat
  • sare
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat

Preparare

  1. Taiati cubulete rosiile decojite si impreuna cu sucul lor, fierbeti-le cu ulei de masline. Se adauga usturoiul tocat, Vegeta si zahar. Se fierbe la foc mic pana cand lichidul este absorbit.
  2. Se pun ardeii intr-o tigaie sau in cuptor, dar ininte se decojesc si se curata de seminte.
  3. Se pun ardeii intr-un blender electric si se adauga rosiile tocate.
  4. Sarati dupa gust, adaugati busuioc proaspat tocat si amestecati totul bine, lasandu-l la racit.

Servire: Se serveste cu branza taiata felii, grisine, chips-uri de porumb sau crochete calde de cartofi.

Sfat: Se adauga niste vin alb cand este gata de luat de pe foc.