Fileuri de ton in bacon cu legume prajite

Fileurile de ton proaspat pot fi prajite intr-o tigaie, fara granitura alaturi, dar daca le inveliti impachetati in felii de bacon va vaor surprinde cu un gust nou. Fileurile se servesc calde cu dovlecel prajit si ardei.

  • 40 min
  • 4 persoane
Fileuri de ton in bacon cu legume prajite

Ingrediente

  • 800 g ton (file)
  • 150 g felii de bacon
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 lingurite Vegeta
  • 1 catel de usturoi
  • 500 g dovlecel
  • 300 g piper rosu proaspat
  • sare
  • piper

Preparare

  1. Se taie tonul in medalioane, infasurandu-l in felii de bacon.
  2. Se adauga Vegeta, piper si usturoiul pisat peste uleiul de masline.
  3. Se adauga dovlecelul si ardeiul taiat in felii, se condimenteaza cu sare si piper, iar apoi se prajeste intr-o tigaie cu ulei incins.
  4. Se prajesc medalioanele de peste in uleiul ramas.

Servire: Tonul medalion se serveste cald impreuna cu legume prajite si salata.

Sfat: Pe langa aceste legume, puteti adauga vinete coapte si rosii cherry.

Valori nutritionale

Valoare energetica 748 kcal / 3.127 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.