Cartofi umpluti la cuptor

Exista, probabil, 100 de moduri diferite pentru a pregati cartofii. Iata si modalitatea 101! Cartofii sunt umpluti cu o combinatie de branzeturi, legume si mirodenii, inclusiv Vegeta - pentru incalzire. Serviti cu salata, devin si un pranz rapid si simplu.

  • 80 min
  • 4 persoane
Cartofi umpluti la cuptor

Ingrediente

  • 8 cartofi
  • 2 catei de usturoi
  • 1-2 linguri smantana
  • 50 g gorgonzola
  • 100 g mozzarella
  • 1 lingurita Vegeta
  • 200 g ardei proaspat
  • 150 g rosii proaspete
  • 2-3 linguri de ulei

Preparare

  1. Se spala cartofii si se sterg cu prosoape uscate de hartie.
  2. Se pun in vasul de coacere, iar apoi se acopera cu o folie si se coc in cuptorul preincălzit la 180°C, timp de aproximativ o ora (pana cand cartofii sunt gata).
  3. Curatati cartofii pe jumatate si, cu grija, se scoate partea din mijloc a acestuia pentru a se forma o scoica.
  4. Se piseaza partile scoase din cartof, se adauga usturoiul pisat, smantana, branza rasa si Vegeta.
  5. Se curata ardeiul proaspat si rosiile de seminte, se taie cuburi, iar apoi se prajesc in ulei si se adauga la amestecul de cartofi.
  6. Se umple scoica de cartof cu compozitia facuta si se mai lasa putin la cuptor.

Servire: Se serveste cu salata.

Sfat: Este indicat sa folositi cartofi de aceeasi marime.

Valori nutritionale

Valoare energetica 288 kcal / 1.204 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.