Salata de fructe de mare

Bucurati-va de delicatesele fructelor de mare pe toata perioada anului. Marinati fileurile de cambula prajite si fierbeti crevetii intr-un amestec de condimente din stafide si muguri de pin. Serviti cu frunze de andive, castraveti inele si branza rasa.

  • 40 min
Salata de fructe de mare

Ingrediente

  • 4 bucati file de cambula
  • 3 linguri faina de grau
  • 2 linguri de ulei
  • 500 g creveti

Marinata

  • 5 linguri ulei de masline
  • 100 g ceapa
  • 1 linguri struguri
  • 30 g muguri de pin
  • ½ lingurita Vegeta
  • 1 foaie de dafin
  • 120 g otet alb
  • 100 ml apa
  • sare
  • piper

La servire

  • 4 frunze de andiva
  • 1 castravete proaspat
  • Branza rasa
  • 4 felii lamaie

Preparare

  1. Dati prin faina fileurile de cambula si prajiti-le in ulei incins.
  2. Puneti fileurile prajite pe un prosop de hartie.
  3. Rondelele de ceapa se stropesc cu ulei de masline, se adauga stafidele inmuiate si uscate, mugurii de pin, Vegeta si o foaie de dafin. Acoperiti cu otet si apa, adaugand sare si piper.
  4. Prajiti crevetii pentru 10 minute si indepartati cochilia.
  5. Adauga crevetii prajiti peste cambula prajita si acoperiti cu marinata.
  6. Salata se pastreaza la rece pentru cateva ore.

Servire: Serviti pestele cu crevetii adaugand sosul marinat si decorati cu frunze de andiva, felii de castraveti si branza rasa. Decorati cu bucati de lamaie.

Sfat: Salata poate sa fie pregatita cu o zi inainte si apoi pusa la rece.