Risotto cu cod pentru ajunul Craciunului

Codul este de mult timp favoritul meselor pregatite in Ajunul Craciunului. Incearca diferite retete cu cod pentru acest Craciun si preparati acest risotto bogat in arome si cremos cu cod.

  • 45 min
  • 4 persoane
Risotto cu cod pentru ajunul Craciunului

Ingrediente

  • 600 g file de cod
  • 250 g orez Arborio
  • 1 bulb fenicul
  • 150 ml smantana
  • 200 ml vin alb sec
  • 50 ml vin pentru desert sau vin de Porto
  • 60 ml ulei de masline
  • sare
  • piper negru
  • 1 lingura marar tocat
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura rozmarin maruntit
  • 1 lingura Vegeta

Preparare

  1. Taiati feniculul felii si asezonati-l cu sare. Adaugati ulei de masline si prajiti-le cateva minute pe ambele parti, dupa care scoteti-le pe o farfurie. Puneti fileurile de cod in uleiul ramas, asezonati cu o lingura de Vegeta si stropiti cu vin alb sec.
  2. Adaugati orezul pe care l-ati gatit in prealabil al-dente si rozmarinul, amestecati si lasati pe foc cateva minute. Incorporati apoi vinul pentru desert sau vinul de Porto amestecand bine. Smantana amestecata cu mustarul se adauga peste orezul asezonat cu sare si piper dupa gust.
  3. Aranjati pe farfurie feliile de fenicul deasupra fileurilor de cod preparate, acoperiti si mai lasati sa se odihneasca preparatul 5 minute.
  4. Presarati marar inainte de servire.

Sfat: Incercati sa adaugati 1-2 linguri de zeama de lamaie in risotto inainte de a fi gata. Orezul Arborio are bobul perfect pentru risotto din cauza continutului sau ridicat de amidon; pe masura ce adaugati lichid in risotto, boabele elibereaza amidon si absorb lichidul, iar acest lucru face ca acest risotto sa devina cel mai bun si cremos.

Valori nutritionale

Valoare energetica 602 kcal / 2.516 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.