Gustari savuroase

Fructele cu coaja lemnoasa (nuci, alune, migdale etc.) sunt o sursa de prim rang a nutrimentelor, a vitaminei E, a complexului B si a mineralelor ca zincul, seleniul, cuprul si magneziul. Ambalate intr-o crusta picanta, acestea sunt ideale pentru gustari, combinate cu bautura dumneavoastra preferata si o companie placuta.

  • 35 min
Gustari savuroase

Ingrediente

  • 1-2 albusuri
  • 2 lingurite Vegeta
  • 100 g migdale curatate
  • 100 g alune nesarate si curatate
  • 100 g muci
  • 100 g alune de padure

Preparare

  1. Se bate albusul de ou cu Vegeta.
  2. Se amesteca migdalele, arahidele, nucile si alunele, introducandu-le treptat in albusul batut. Indepartati excesul de albus si puneti-le pe o foaie de copt.
  3. Migdalele, arahidele, nucile si alunele se coc in cuptorul preincalzit la 160 - 180 ° C timp de 10 - 15 minute, pana cand devin usor maronii.

Servire: Lasati migdalele, arahidele, nucile si alunele prajite sa se raceasca si bucurati-va de gustul picant, alaturi de un pahar de bere sau suc la alegere.

Sfat: Puteti sa prajiti migdalele, alunele si arahidele separat.