Calamar umplut "Rivica"
- Reteta de coolinarika.com -Restaurantul "Rivica" din Njivice, castigator al diplomei "Maison de Saint gualite Fortunat", a introdus insula Krk in randul elitei europene. Apreciati sunt calamarii Kvarner din care Ivica Lesica pregateste un nou sortiment de mancare.

Preparare
- Se curata calamarii si se pregateste umplutura: se taie marunt tentaculele, prosciuttoul, patrunjelul, usturoiul si cicoarea in fasii subtiri. Se amesteca cu piper proaspat macinat si Vegeta.
- Umpleti calamarii cu compozitia pregatita si inchideti cu scobitori.
- Se aranjeaza calamarii intr-o tigaie cu ulei rece acoperita si se prajesc pentru 15-20 de minute pe ambele parti.
Servire: Serviti cu cartofi prajiti si orice fel de salata verde.
Sfat: In loc de cicoare se pot folosi frunze de spanac tanar.
Micul secret: Pentru a umple calamarii mai usor, se taie deschizatura pentru a se mai largi.
Valori nutritionale
Valoare energetica | 691 kcal / 2.888 kJ |
---|---|
pentru 100g de produs | Sursa: Podravka d.d. |