Linte si dovlecel amestecat

O pastă de legume, care nu îi va încânta numai pe vegetarieni. Combinatia de dovlecei cu linte este o descoperire interesantă chiar si pentru cei mai pasionati exploratori culinari.

  • 90 min
  • 6 persoane
Linte si dovlecel amestecat

Ingrediente

  • 100 g linte
  • 500 g dovlecei
  • 2 lingurite Vegeta
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 1 legatura arpagic
  • sare
  • piper

Preparare

  1. Lintea se fierbe in apa sarata, dupa care se scurge.
  2. Dovleceii se taie felii si se prajesc pentru scurt timp in 2 linguri de ulei de masline. Cand sunt aproape gata, se amesteca cu usturoiul tocat si se lasa la racit, pana ramane caldut.
  3. Lintea si dovlecelul se amesteca in blender, adaugandu-se treptat ulei de masline si zeama de lamaie. La sfarsit adaugati si amestecati arpagicul taiat. Puneti Vegeta, sare si piper dupa gust.

Servire: Amestecul se lasa la racit si se serveste cu paine prajita si branza picanta.

Sfat: Adaugati condimente ca piper sau ghimbir in amestec, dupa cum doriti.

Valori nutritionale

Valoare energetica 219 kcal / 915 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.