Orez cu creveti

Aceasta reteta se poate prepara si cu creveti congelati, ceea ce face ca procesul de preparare sa fie mai scurt, fiind nevoie doar de amestecarea crevetilor cu orezul fiert, cat este inca fierbinte.

  • 30 min
  • 4 persoane
Orez cu creveti

Ingrediente

  • 300 g orez
  • 300 g creveti decorticati
  • 100 ml amestec de ulei de masline si floarea soarelui
  • 40 g unt
  • 3 catei usturoi tocati
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 30 ml coniac
  • 150 ml vin alb
  • 200 ml smantana
  • Patrunjel
  • Vegeta

Preparare

  1. Orezul se fierbe in apa cu sare pana cand acesta incepe sa se inmoaie, dupa care se scurge. Asigurati-va ca ati pus deoparte 2 cesti din apa in care a fiert orezul pentru a fi adaugate mai tarziu.
  2. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mai larga si se adauga usturoiul. Dupa cateva secunde, se adauga crevetii.
  3. Se presara sare, iar dupa cateva minute se acopera cu coniac. Amestecul se flambeaza (cu un chibrit / sau o bricheta), si se lasa deoparte acoperit cu vin.
  4. Se da in clocot, apoi se amesteca cu orezul fiert si se adauga Vegeta. In timp ce fierbe se adauga treptat cestile cu apa puse deoparte.
  5. Inainte de final se adauga smantana, untul si patrunjelul tocat. Se presara piper si se amesteca bine.

Servire: Se serveste cald, iar daca preferati puteti presara si parmezan.

Sfat: Orezul nefiert poate fi amestecat peste crevetii fierti, timp in care se adauga apa in care s-au fiert crevetii nedecorticati.

Valori nutritionale

Valoare energetica 767 kcal / 3.206 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.