Penne cu sardine si sos mediteranean

Gustoasele sardine si binecunoscutele paste, in combinatie cu ingredientele mediteraneene, sunt ideale pentru o cina la malul marii.

  • 25 min
Penne cu sardine si sos mediteranean

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 100 g ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 conserva rosii maruntite ( 390 g )
  • 200 ml piure de rosii
  • 1 lingura capere
  • 80 g masline verzi fara samburi
  • 1 lingurita Vegeta
  • 1 conserva Eva sardine in ulei vegetal 115g
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 400 g paste penne
  • busuioc proaspat tocat

Preparare

  1. Sotati ceapa maruntita in ulei de masline incins pana se inmoaie.
  2. Adaugati usturoiul pisat, rosiile maruntite, piureul de rosii, Vegeta, caperele si maslinele verzi fara samburi scurse si feliate. Astfel ia nastere un gustos sos in stil mediteranean.
  3. Sotati totul pentru 10 minute, dupa care se amesteca cu sardinele taiate in bucati.
  4. Daca considerati necesar, puteti adauga sare si piper, si puteti presara patrunjel si busuioc proaspat tocat.

Servire: Serviti pastele presarate cu busuioc proaspat tocat.

Sfat: Puteti de asemenea sa serviti sosul mediteranean preparat impreuna cu orez fiert.