Pui A la Grec

Un preparat cu cartofi noi, carne de pui, rosii proaspete, preparat a la Grec, cu branza feta va face oaspetii fericiti, iar ritmul de sirtakiva va crea o adevarata atmosfera greceasca.

  • 70 min
Pui A la Grec

Ingrediente și valori nutriționale

  • 8 buc pulpe de pui ( cca 800 g )
  • 750 g cartofi noi
  • 1 lingura Vegeta
  • piper
  • sare
  • 120 g branza feta
  • 1 lingura frunze proaspete de oregano maruntite
  • 60 g masline negre
  • 50 ml ulei de masline Extra Virgin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 200 g ardei rosu proaspat
  • 1 lingurita piper rosu macinat
  • 1 conserva rosii maruntite ( 390 g )

Pregătire

  1. Curatati cartofii si puneti-i in apa sarata sa fiarba. Cand apa incepe sa fiarba, mai lasati-i inca 5 minute, apoi scurgeti-i de apa.
  2. Puneti pulpele de pui intr-un vas mai mare, presarati peste ele piper rosu si amestecati bine.
  3. Adaugati ceapa si ardeiul rosu taiat felii, cartofii, usturoiul pisat, imbracati totul in ulei de masline , presarati Vegeta si amestecati bine toate ingredientele
  4. Puneti totul intr-un vas pentru copt si lasati in cuptorul preincalzit la 200 °C timp de 30 de minute.
  5. . Dupa cele 30 de minute, scoateti vasul din cuptor, adaugati rosiile maruntite, maslinele negre si reintroduceti din nou vasul in cuptor pentru inca 15-20 de minute.

Servire: Presarati peste pulpele de pui coapte branza feta, oregano maruntit si serviti.

Sfat: Daca va place mancarea picanta puteti adauga 1-2 ardei iuti maruntiti sau chilli.