Supa rosie de vara

Aceasta supa cu praz si fasole rosie, cu textura moale si cu o aroma delicata se potriveste bine cu sezonul de vara, iar pancetta prajita ii va oferi o nota finala acestui fel de mancare simplu.

  • 30 min
Supa rosie de vara

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline Extra Virgin
  • 1 praz ( 100 g )
  • 1 morcov ( 80 g )
  • 1/2 lingurita de rozmarin tocat
  • 1 lingura piure de rosii
  • 1 conserva rosii maruntite ( 390 g )
  • 1 conserva fasole rosie ( 800 g )
  • 8 rosii cherry ( coapte )
  • 4 felii Pancetta
  • 1 lingura Vegeta

Preparare

  1. Incingeti uleiul, adaugati prazul tocat, morcovii rasi si rozmarinul. Sotati totul la foc mediu spre mic, amestecand din cand in cand pana cand legumele devin moi.
  2. Adaugati piureul de rosii, rosiile maruntite si putina apa, dupa care mai fierbeti cateva minute.
  3. Fierbeti 10 minute, adaugati apa ramasa ( cca 800ml ), apoi puneti fasolea rosie, o lingura de Vegeta si mai fierbeti 5 minute. Lasati sa se raceasca lent
  4. Turnati in preparat 2 cani cu supa si mixati cu un mixer electric, dupa care puneti totul intr-un castron, amestecati totul si asezonati cu sare si piper daca este nevoie.
  5. Taiati pancetta in feliute ( sau cubulete ) si prajiti-o pana capata culoarea rosu-aramiu.

Servire: Supa se toarna intr-un bol pentru servire si se garniseste cu bucatelele frumoase de pancetta si rosii coapte.

Sfat: Densitatea supei depinde de cantitatea de supa pe care o adaugati.