Placinta ciobanului cu ton

Bucataria traditionala cu ingredientele sale romantice ne aduce un suflu din trecut, iar cand serviti aceasta placinta cu cartofi si ton, puteti folosi boluri traditionale pentru a face o incursiune in timp, alaturi de oaspetii vostri dragi.

  • 75 min
  • 6 persoane
Placinta ciobanului cu ton

Ingrediente

Piure

  • 750 g cartofi
  • 50 g unt
  • 75 ml lapte
  • 150 g branza rasa Gouda

Umplutura

  • 140 g ceapa
  • 3 linguri ulei de masline Extra Virgin
  • 1 conserva rosii maruntite ( 390g )
  • 200 ml piure de rosii
  • 1 lingurita Vegeta
  • 100 g tulpini de telina ( sau Apio )
  • 2 conserve Eva Ton bucati natur 160g
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava

Preparare

Curatati cartofii si fierbeti-i in apa sarata.

Peste cartofii fierti si scursi intr-o sita, se adauga unt, lapte si 160g branza Gouda rasa.

Amestecati totul foarte bine pentru a prepara piureul si acoperiti cu un capac pentru a mentine totul cald.

Intr-o tigaie micuta, adaugati ulei de masline, iar cand s-a incins, adaugati ceapa taiata si sotati-o la foc mediu cateva minute.

Cand ceapa a capatat culoarea galben-aurie, adaugati tulpinile de telina taiate feliute si caliti totul timp de 1-2 minute. Adaugati rosiile maruntite, piureul de rosii, Vegeta si prajiti la foc mediu timp de inca 10-15 minute, pana cand se evapora lichidul si devine dens.

Adaugati fasolea din conserva scursa si tonul, dupa care amestecati usor si transferati totul intr-o tava unsa cu unt cu diametrul de 20-26 cm.

Neteziti amestecul peste care adaugati piureul de cartofi preparat.

Sarati, adaugati branza rasa ramasa si introduceti totul in cuptorul preincalzit la 210 °C timp de 20 de minute sau pana cand piureul de deasupra capata o frumoasa crusta galben-aurie.

Servire: Se serveste fierbinte.

Sfat: Tava de copt trebuie sa fie mai ingusta si mai inalta cu 10 cm decat compozitia pusa in ea, pentru ca placinta sa isi pastreze suculenta si aroma proaspata.

Valori nutritionale

Valoare energetica 234 kcal / 978 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.