Muschiulet de porc cu piure de telina

O combinatie interesanta de arome cu muschi fiert in vin rosu si gem pentru o cina eleganta.

  • 30 min
Muschiulet de porc cu piure de telina

Ingrediente

  • 600 g muschi de porc
  • Un praf de piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri gem
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 125 ml vin rosu
  • 30 g unt
  • 25 ml smantana
  • 1 lingura Vegeta

PIURE DE TELINA

  • 600 g telina
  • 30 g unt
  • 70 ml smantana
  • Sare

Preparare

  1. Taiati muschiuletul de porc si eliminati orice grasime, spalati-l si uscati-l.
  2. Se condimenteaza cu Vegeta si piper. Se aseaza intr-o tigaie cu ulei incins.
  3. Prajiti carnea de porc in mod egal pe toate partile pana capata o culoare aurie frumoasa la exterior si roz pe interior. Se scoate din tigaie si se pastreaza calda.
  4. Separat, la foc mic, cateva minute, se amesteca gemul cu sucul de lamaie. Adaugati vinul si gatiti pana se evapora. Puneti untul si amestecati. Cand untul este topit adaugati smantana si mai gatiti cateva minute, dupa care luati sosul de pe foc.
  5. Puneti friptura in sosul preparat si pastrati totul acoperit pana la servire.
  6. Pentru a prepara piureul, curatati telina si puneti-o la fiert in apa fierbinte, scurgeti-o si pasati-o. Adaugati apoi unt si smantana si amestecati. Asezonati cu sare dupa gust.
  7. Taiati muschiuletul si serviti-l cu sosul preparat si piureul de telina.

Servire: Cut pork tenderloin and serve sliced with aronia sauce and celeriac purée.

Sfat: Daca doriti sosul mai gros, adaugati un praf de amidon in unt inainte de a-l adauga la tigaie.