Frigarui de pui marinate

Frigaruile sunt solutia perfecta pentru un picnic reusit. Servite cu dovlecei si ciuperci la gratar si insotite de o bere delicata, vor arata fabulous si vor incanta papilele gustative.

  • 20 min
  • 4 persoane
Frigarui de pui marinate

Ingrediente

  • 600 g piept de pui dezosat si fara piele
  • 1 plic Vegeta condiment lichid cu bere pentru marinare (75 ml)
  • 200 g ardei rosu proaspat
  • 100 g dovlecei
  • 100 g ceapa verde
  • 200 g ciuperci mari (doar palariile)
  • 4 linguri ulei de masline extra virgin
  • sare

Preparare

  1. Clatiti si uscati pieptul de pui.
  2. Feliati fiecare fileu de pui pe lungime si apoi, impartiti fiecare felie in 4 bucati de dimensiuni egale.
  3. Asezati bucatile de piept de pui pe frigarui, aranjati-le intr-o tava, dupa care turnati peste ele Vegeta condiment lichid cu bere pentru marinare.
  4. Lasati-le la marinat cel putin 30 de minute inainte de a le aseza pe gratar sau in tigaie.
  5. Taiati ardeii grasi si dovleceii in fasii, dupa care ii asezati pe gratar impreuna cu ciupercile si ceapa verde. Stropiti-le cu bere in timpul prepararii.

Servire: Asezonati legumele cu sare si ulei de masline extra virgin si serviti-le impreuna cu frigaruile de pui.

Micul secret: Daca preferati, puteti praji carnea marinata.

Valori nutritionale

Valoare energetica 463 kcal / 1.935 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.