Ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei este varianta ideala pentru cei care vor sa guste un preparat usor si proaspat. Mai ales daca esti adeptul unei diete vegetariene (smantana este optionala).

  • 30 min
  • 4 persoane
Ciorba de dovlecei

Ingrediente

  • 5-6 dovlecei
  • 1 pahar de smantana
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 3-4 rosii
  • 1 lingura (10 g) Vegeta Bors cu Legume pentru 1 litru de ciorba

Preparare

  1. Dovleceii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa rece, cu putina sare.
  2. Ceapa si rosiile se maruntesc si se pun peste dovlecei, dupa ce acestia au dat in clocot.
  3. Dizolvati Vegeta Bors cu Legume separat in putina zeama de la ciorba si puneti-o la sfarsitul prepararii.
  4. Apoi presarati marar.

Sfat: Puteti drege ciorba cu un ou batut cu smantana.