Bors de peste

Dupa ce vei gusta aceasta ciorba te vei simti la fel de usoara precum pestele in apa. Se curata un kg de pestisori pe care ii adaugati dupa ce s-au fiert legumele si pentru un plus de savoare dizolvati Vegeta Bors cu Smantana separat in putina zeama de la ciorba si puneti-l la sfarsitul prepararii.

  • 45 min
  • 4 persoane
Bors de peste

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • sare, piper (dupa gust)
  • 1 kg pestisori de un deget: porcusori, obleti, clenisori, carasei etc.
  • 1 legatura de leustean
  • 1 lingura (10 g) Vegeta Bors cu Smantana pentru 1 litru de ciorba
  • patrunjel
  • 1 telina
  • 2 rosii
  • 2 cartofi
  • 1 pastarnac

Preparare

  1. Zarzavatul si legumele (cat de multe) se spala, se taie in bucati mari si se pun la fiert in apa cu sare.
  2. Se curata pestisorii, iar cand legumele s-au fiert se adauga si acestia, lasandu-se pe foc inca 10 minute.
  3. Spre sfarsit se adauga si Vegeta Bors cu Smantana (dizolvata separat in putina zeama de la ciorba), dupa care se mai lasa sa dea intr-un clocot.
  4. Leusteanul se toaca si se presara peste compozitie.

Sfat: Dizolvati Vegeta Bors cu Smantana separat in putina zeama de la ciorba si puneti-o la sfarsitul prepararii.