Dorada la gratar cu cartofi si ceapa verde
- Reteta de coolinarika.com -Pestele la gratar aromatizat cu rozmarin si ulei de masline si servit cu cartofi fierti este un preparat clasic si o masa pregatita in clasic stil mediteranean.

Preparare
- Combinati o lingura de Vegeta cu ulei de masline si mixati bine. Frecati pielea pestelui cu acest amestec. Asezati dorada pe gratarul incins ungand din timp in timp pielea pestelui cu crenguta de rozmarin inmuiata in acest amestec.
- Intre timp, preparati pesto. Tocati marunt usturoiul, adaugati frunzele de patrunjel tocate si puneti totul in blender, amestecand pana iese o pasta.
- Cartofii se fierb in coaja, iar cand se racesc, se curata de coaja. Adaugati ceapa verde taiata rondele peste cartofii fierti taiati felii, dupa care stropiti cu ulei de masline si otet balsamic.
- Peste dorada pregatita la gratar se presara patrunjel si pesto preparat mai devreme.
- Se serveste cu salata de cartofi.
Sfat: Pentru a preveni lipirea pestelui de gratar, ungeti gratarul cu ulei de masline inainte sa asezati pestele si folositi doua spatule pentru a intoarce pestele.
Micul secret: Intotdeauna adaugati putina sare in apa in care fierb cartofii pentru ca sarea scoate dulceata din cartofi. Cartofii fierti in apa fara sare sunt foarte dulci.
Valori nutritionale
Valoare energetica | 622 kcal / 2.600 kJ |
---|---|
pentru 100g de produs | Sursa: Podravka d.d. |