Dorada la gratar cu cartofi si ceapa verde

Pestele la gratar aromatizat cu rozmarin si ulei de masline si servit cu cartofi fierti este un preparat clasic si o masa pregatita in clasic stil mediteranean.

  • 60 min
Dorada la gratar cu cartofi si ceapa verde

Ingrediente

  • 1,5 kg dorada (4-6 buc de peste)
  • 4 catei de usturoi
  • 150 ml ulei extravirgin
  • sare
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingura Vegeta

Salata

  • 600 g cartofi
  • 150 g ceapa verde
  • 50 ml otet balsamic
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • piper negru boabe

Preparare

  1. Combinati o lingura de Vegeta cu ulei de masline si mixati bine. Frecati pielea pestelui cu acest amestec. Asezati dorada pe gratarul incins ungand din timp in timp pielea pestelui cu crenguta de rozmarin inmuiata in acest amestec.
  2. Intre timp, preparati pesto. Tocati marunt usturoiul, adaugati frunzele de patrunjel tocate si puneti totul in blender, amestecand pana iese o pasta.
  3. Cartofii se fierb in coaja, iar cand se racesc, se curata de coaja. Adaugati ceapa verde taiata rondele peste cartofii fierti taiati felii, dupa care stropiti cu ulei de masline si otet balsamic.
  4. Peste dorada pregatita la gratar se presara patrunjel si pesto preparat mai devreme.
  5. Se serveste cu salata de cartofi.

Servire: Sprinkle some parsley and garlic pesto on grilled fish, drizzle with olive oil and serve the fish with the potato salad.

Sfat: Pentru a preveni lipirea pestelui de gratar, ungeti gratarul cu ulei de masline inainte sa asezati pestele si folositi doua spatule pentru a intoarce pestele. Intotdeauna adaugati putina sare in apa in care fierb cartofii pentru ca sarea scoate dulceata din cartofi. Cartofii fierti in apa fara sare sunt foarte dulci.