Calamari umpluti cu frunze rosii de radicchio

Calamarii umpluti si serviti cu cartofi fierti si spanac, stropiti cu putin ulei fin va vor inspira un adevarat sentiment mediteranean la masa ta.

  • 30 min
Calamari umpluti cu frunze rosii de radicchio

Ingrediente

  • 600 g calamari mari curatati
  • 100 g frunze mari de radicchio rosii
  • 100 g ceapa
  • 50 g prosciutto
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 25 ml vin pentru desert sau vin de Porto
  • sare
  • piper negru
  • 1 lingura Vegeta Mediteranean
  • 1 lingura parmezan ras
  • 50 g frunze de spanac proaspat
  • 800 g cartofi
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare

Preparare

  1. Curatati si clatiti calamarii.
  2. Se prepara umplutura cu ceapa sotata in tigaie pana capata o culoare frumoasa aramie. Adaugati tentaculele de la calamari maruntite, prosciutto maruntit fin, catelul de usturoi tocat, Vegeta Mediteranean, vinul pentru desert sau vinul de Porto si piperul negru. Gatiti totul pana se inmoaie. Lasati preparatul sa se raceasca inainte de a adauga parmezanul.
  3. Urmatorul pas este umplerea calamarilor.
  4. Puneti o lingura de umplutura pe o frunza rosie de radicchio si infasurati bine. Impingeti pachetelul in calamari si inchideti cu o scobitoare.
  5. Folositi uleiul de masline ramas sa prajiti calamarii umpluti intr-o tigaie la foc mediu.
  6. Puteti adauga putin vin chiar inainte de a se praji calamarul umplut.

Servire: Serviti calamari umpluti cu cartofi fierti si frunze de spanac fierte si stropite cu ulei de masline.

Sfat: Asigurati-va ca nu gatiti prea bine calamarii. Ei tind sa se intareasca daca se gatesc prea mult timp. Puteti preveni acest lucru daca tineti timp de 30 de minute calamarul crud impreuna cu bucatele mici de kiwi. Inainte de preparare clatiti calamarul cu apa rece.