Fileuri umplute cu branza si nuci

Daca va place branza cu mucegai nobil, atunci umpleti fileuri din carne de curcan cu roquefort si nuci. Puteti alege intre o umplutura in care fiecare aroma sa fie experimentata separat, sau una cu textura mai consistenta, in care toate aromele sunt amestecate in compozitia unei creme.

  • 35 min
Fileuri umplute cu branza si nuci

Ingrediente

  • 1 lingura Vegeta Gust de Gaina
  • 4 fileuri subtiri carne de curcan
  • 100 ml de apa
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1 lingurita vin alb sec
  • Sos:
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de patrunjel, tocat fin
  • 70 g branza roquefort
  • 50 g nuci
  • piper
  • 1 lingura smantana

Preparare

  1. Se bat fileurile si se usca bine, apoi se presara Vegeta Gust de Gaina.
  2. Se amesteca nucile macinate, branza roquefort, patrunjelul si smantana. Umpleti fileurile cu acest amestec, impachetati-le si prindeti-le marginile cu scobitori.
  3. Intr-o tigaie cu ulei fierbinte, se soteaza fileul pe fiecare parte. Cand e facut, se ia din tigaie si se lasa sa stea la loc cald intr-un vas.
  4. Se indeparteaza restul de ulei din cratita. Se toarna vermutul, sucul de lamaie si apa si se lasa pe foc pana cand sosul devine gros.
  5. Sosul cald se toarna peste fileuri.

Servire: Se serveste cu legume sotate.

Sfat: Daca va place umplutura crema, puteti pasa toate ingredientele intr-un blender.