Risotto cu ton

Fie ca este vorba de usurinta modului de preparare, de timpul necesar sau de gustul lor excelent, tonul si orezul sunt doua feluri de mancare extrem de apreciate in anotimpul cald. Vinul alb si usturoiul ofera orezului gustul mediteranean necesar. Setaţi cronometrul la 25.

  • 25 min
Risotto cu ton

Ingrediente

  • 320 g orez de Arborio
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingura Vegeta
  • 200 ml rosii pasate
  • 2 cutii ton in ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • branza rasa

Preparare

  1. Se prajeste ceapa tocata, in uleiul de masline incalzit, pana devine aurie.
  2. Se adauga usturoiul zdrobit, orezul spalat si scurs, prajindu-le pentru scurt timp.
  3. Se adauga vinul – se poate adauga si apa daca este necesar – in timp ce se amesteca la foc mic.
  4. Adaugati rosiile pasate si lingura de Vegeta.
  5. Cand orezul este aproape fragezit, se adauga tonul scurs si se presara patrunjel.

Servire: Se serveste imediat adaugand branza rasa.