Friptura de porc cu varza rosie si galuste

Această masa destul de complexa, compusa din carne tocata, varză si galuste fierte necesita mult timp pentru pregatirea ei, dar va recompensa bucuria finala a unei mese extraordinare.

  • 90 min
Friptura de porc cu varza rosie si galuste

Ingrediente

Varza rosie inabusita

  • 700 g varza rosie
  • 1 lingura de zahar
  • 2 linguri de otet alb
  • 150 ml de apa
  • ¼ lingurita chimen macinat
  • 25 ml ulei
  • ½ lingurita de sare

Galuste

  • ½ drojdie uscata
  • 125 ml de lapte
  • 250 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 ou

Preparare

  1. Frecati carnea de porc cu usturoi si taiati-o in felii.
  2. Presarati peste carne Vegeta condimente pentru carne de porc, puneti-o intr-o tava de copt si lasati-o la marinat timp de 30 minute.
  3. Adaugati ceapa taiata sferturi, putina apa, vin si ulei.
  4. Acoperiti si introduceti in cuptorul preincalzit la 200° C.
  5. Acoperiti si introduceti in cuptorul preincalzit la 200° C.

Varza rosie inabusita

  1. Varza se curata, se taie in fasii subtiri si se pune in ulei incins.
  2. Adaugati sare, chimen macinat si apa, dupa care se acopera si se fierbe timp de 25-30 de minute.
  3. Se adauga zaharul, otetul si se fierbe fara capac cateva minute.

Galuste

  1. Drojdia, zaharul si laptele cald se amesteca si se lasa sa creasca timp de 10 minute. Se adauga faina, sarea, oul si drojdia.
  2. Framantati aluatul, acoperiti cu un capac si lasati sa creasca timp de 2 ore. Intindeti aluatul si formati galustele, dupa care mai lasati-le la crescut pe o suprafata presarata cu faina aproximativ 20 de minute.
  3. Puneti galustele intr-un vas cu gauri si gatiti-le la aburi. Gatiti pentru aproximativ 15 minute fără a ridica capacul. Scoateti-le cu grija si serviti.

Sfat: In vasul in care pregatiti varza rosie puteti pune putin chimen. Previne flatulenta.