Supă de rucola și creveți

Această supă este o metaforă pentru gătit excelent: doar puțin … din ingrediente diverse, de înaltă calitate, combinate pentru a face un fel de mâncare fantastic și unic. Cu aromă de neuitat, nu numai datorită rucolei, ci și creveților...

  • 25 min
Supă de rucola și creveți

Ingrediente și valori nutriționale

  • 1 cățel de usturoi
  • 20 g unt
  • 20 g amidon de porumb
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 1 linguriță Vegeta Original
  • boabe de piper colorate
  • 150-200 g rucola
  • 40 ml ulei de măsline
  • 250 g cozi de creveți

Pregătire

  1. Spălați și uscați bine rucola. Sotați câteva minute în ulei de măsline, după care scoateți-o pe un prosop de hârtie.
  2. Prăjiți cozile de creveți în unt împreună cu usturoiul tocat, presărați amidon de porumb, amestecați bine și adăugați vinul. Apoi adăugați 700 ml apă și aduceți la fierbere. Adăugați Vegeta Original și gătiți încă 10 minute.
  3. Se toacă mărunt rucola scursă și se adaugă în supă. Lăsați să fiarbă câteva minute și apoi adăugați smântâna de gătit și asezonați cu piper colorat măcinat.

Servire: Servește această supă delicioasă înainte de orice fel de mâncare sofisticată din carne sau pește. (serves 4)

Sfat: Înainte de a găti, puteți marina cozile de creveți în suc de lămâie, dar nu mai mult de 20 de minute, lămâia va prelua aroma de creveți.Serviți supa cu un strop de rucola proaspătă tocată și amestecați ușor. Acest lucru va spori aroma puternică și acidulată a rucolei.