Miel Australian

Daca doriti ca friptura dvs de miel sa fie mai mult decat atat si sunteti un spectator culinar, va sugeram o calatorie interesanta in cuptorul australian. Ce descoperire!

  • 160 min
Miel Australian

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 kg pulpa de miel
  • putina apa
  • 1 lingura boia ardei dulce dizolvata
  • 1 lingura de oregano uscat
  • 2 linguri Vegeta
  • 1 ceasca vin alb sec
  • 400 g fasole alba
  • 400 g rosii
  • 4-6 catei de usturoi
  • 2 teleine (tulpina)
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi mari

Preparare

  1. Se coace mielul in putin ulei de masline pana se rumeneste si prinde o culoare frumoasa.
  2. In centrul vasului puneti friptura de miel, iar in jurul ei aranjati legumele taiate. Deasupra asezati rosiile si fasolea; adaugati piper sau presarati ardei iute.
  3. Se incalzeste vinul si se adauga in el Vegeta , piper si oregano pentru a se dizolva. Se adauga apa daca este necesar astfel incat vasul sa fie plin pana la jumatate. Presarati cu salvie si rozmarin.
  4. Acoperiti vasul cu folie de aluminiu si bagati la cuptor la temperatura de 180 * C timp de 2 ore.

Servire: Serviti friptura de miel cu paine prajita.

Sfat: Daca iti place, poti pregati un mixt din coaja de lamaie rasa, usturoi, patrunjel si putin ulei de masline.