Parfait de ficat de pui

Aceasta este una dintre cele mai atent selectionate aperitive din bucataria franceza. Combinatia perfecta de ingrediente ofera un gust surprinzator de rafinat acestui fel de mancare, cunoscut sub numele de pate de ficat spumos, mousse.

  • 90 min
Parfait de ficat de pui

Ingrediente

  • 40 g bacon uscat
  • 500 g ficat de pui
  • 1 lingura Vegeta
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingura rom
  • 1 lingura coniac
  • 9 foi gelatina
  • 80 g unt
  • piper
  • sare
  • 60 g legume radacinoase (morcov, telina, patrunjel)
  • 35 g ceapa
  • 100 ml smantana de gatit

Preparare

  1. Pentru a prepara aspic cu Vegeta: pentru inceput, gelatina se imbiba in apa rece. Se fierbe o lingura de Vegeta cu un pic de vin alb in jumatate de litru de apa, pentru aproximativ 5 minute, dupa care se lasa la racit. Adaugati foile de gelatina si lasati-le la dizolvat. Puneti supa cu gelatina la fiert si apoi lasati-o sa se raceasca.
  2. Baconul, legumele radacinoase si ceapa se taie felii si se calesc in 30 g unt. Se adauga si ficatul si se calesc toate impreuna, completand cu apa, daca este necesar. La sfarsit, se pune sare si piper dupa gust.
  3. Compozitia se amesteca in blender pana devine crema.
  4. Se pune restul de unt, facut spuma la blender, smantana, 100 ml de aspic preparat, coniac, rom, vin alb si se amesteca in blender pana devine spuma. Puteti adauga comdimentele care va plac.
  5. Crema se aseaza in forme si se pune in frigider peste noapte. Se incalzeste restul de aspic, se toarna intr-un vas si se lasa la racit.

Servire: Decorati cu aspic taiat cubulete si serviti cu paine prajita.

Sfat: Pregatirea aspicului cu Vegeta simplifica procedura clasica. Cand caliti, reduceti lichidul cat de mult posibil, astfel incat aspicul sa lege mai bine ficatul.