Salata Waldorf

Salata Waldorf este una dintre cele mai cunoscute salate internationale. De obicei se prepara numai cu telina, mere si mirodenii, dar poate contine si carne de pui sau mandarine. In aceasta reteta, am adaugat Vegeta Gust de Gaina. Se serveste ca aperitiv.

  • 50 min
Salata Waldorf

Ingrediente

  • ulei
  • 200 g file de pui
  • 50 g nuci tocate
  • Servire:
  • Putin zahar
  • 100 ml smantana dulce
  • 100 g maioneza
  • 3 linguri de lamaie suc
  • 2 lingurite Vegeta Gust de Gaina
  • 200 g suc proaspat de mere
  • 300 g telina
  • Salata:

Preparare

  1. Intr-o tigaie cu unt se rumenesc fileurile de pui si se lasa la prajit pana devin aurii. Se lasa la racit si se taie in fasii.
  2. Telina se curata, se spala, se usuca si se taie in felii subtiri si apoi in benzi. Repetati si cu merele aceeasi procedura.
  3. Se pun impreuna intr-un castron, se asezoneaza cu Vegeta Gust de Gaina si se stropesc cu suc de lamaie. Se amesteca usor. Nucile se taie in bucati mari.
  4. Se amesteca maioneza, smantana dulce si zaharul. Se toarna peste salata pregatita si se omogenizeaza usor. Se serveste intr-un bol de sticla si se presara cu nuci.
  5. Se lasa in frigider pentru cateva minute inainte de servire.

Servire: Se serveste cu paine alba prajita.

Sfat: Pentru aceasta reteta, alegeti o telina mai mare, care este mai putin aromata. De asemenea, este o idee buna sa fierbeti telina pentru aproximativ un minut si sa o lasati la racit. Fileurile de pui reci sunt mai usor de feliat.