Curcan dijionnaise
- Reteta de coolinarika.com -In multe tari, dar mai ales in America, curcanul este o masa festiva traditionala de Craciun si Ziua Recunostintei. Micheal Logozzo, oaspetele nostru in bucataria Vegeta, a pregatit curcanul intr-un stil neobisnuit, modern si Americano-european.
Preparare
Marinati curcanul: ungeti-l cu un amestec de mustar si Vegeta Gust de Gaina. Se lasa timp de 2 ore la temperatura camerei. Puneti pieptul de curcan intr-o tava, adaugati ulei si piper, apoi bagati tava in cuptorul incins la 180°C, pentru aproximativ 90 de minute (in functie de cantitatea de carne). Se pune treptat apa si, cand sunteti aproape de final, adaugati vin sau vermut. Incingeti untul intr-o tigaie, adaugati merele si perele, decojite anterior, si sotati pentru scurt timp. Adaugati smantana, mustarul colectat de la partea de sus a carnii si sucul rezultat din prajire. Se fierbe la foc mic timp de aproximativ 5-10 minute. Adaugati sare si piper dupa gust si puneti sosul rezultat peste carnea taiata.
Servire: Serviti curcanul dijonnaise cald, cu taitei din orez sau din porumb.
Sfat: In loc de piept de curcan puteti folosi carne de pui, care reduce timpul necesar pentru gatit. Mustarul si sucul rezultat din prajire vor imbogati sosul de fructe.