Curcan dijionnaise

In multe tari, dar mai ales in America, curcanul este o masa festiva traditionala de Craciun si Ziua Recunostintei. Micheal Logozzo, oaspetele nostru in bucataria Vegeta, a pregatit curcanul intr-un stil neobisnuit, modern si Americano-european.

  • 120 min
Curcan dijionnaise

Ingrediente

  • 1.3 kg piept de curcan bucati
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 1 lingura mustar din struguri
  • piper negru proaspat macinat
  • sare
  • 100 ml vin alb sec sau 50 ml de vermut
  • 30 g unt
  • 300 ml smantana dulce
  • 2-3 mere
  • 2-3 pere
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura Vegeta Gust de Gaina

Preparare

  1. Marinati curcanul: ungeti-l cu un amestec de mustar si Vegeta Gust de Gaina. Se lasa timp de 2 ore la temperatura camerei.
  2. Puneti pieptul de curcan intr-o tava, adaugati ulei si piper, apoi bagati tava in cuptorul incins la 180°C, pentru aproximativ 90 de minute (in functie de cantitatea de carne). Se pune treptat apa si, cand sunteti aproape de final, adaugati vin sau vermut.
  3. Incingeti untul intr-o tigaie, adaugati merele si perele, decojite anterior, si sotati pentru scurt timp. Adaugati smantana, mustarul colectat de la partea de sus a carnii si sucul rezultat din prajire. Se fierbe la foc mic timp de aproximativ 5-10 minute.
  4. Adaugati sare si piper dupa gust si puneti sosul rezultat peste carnea taiata.

Servire: Serviti curcanul dijonnaise cald, cu taitei din orez sau din porumb.

Sfat: In loc de piept de curcan puteti folosi carne de pui, care reduce timpul necesar pentru gatit. Mustarul si sucul rezultat din prajire vor imbogati sosul de fructe.