Friptura de vanat

Citind aceasta reteta este posibil sa ti se faca pofta. Cand te decizi sa o prepari, nu te intimida de lungimea procedurii, deoarece numai mirosul te va satisface pentru efortul depus.

  • 120 min
Friptura de vanat

Ingrediente

  • 1 kg carne de vanat
  • 50 ml ulei
  • 200 g ceapa
  • 50 g bacon
  • 100 g telina (radacina)
  • 100 g patrunjel (radacina)
  • 150 g morcovi
  • 100 ml bulion
  • patrunjel frunze
  • 1 lingura gem de prune
  • 1 lingura amidon de porumb

Pentru sosul marinat

  • 1 lingura Vegeta
  • 2 catei usturoi
  • 500 ml vin alb
  • 1 foaie dafin
  • 1-2 cuisoare
  • 1 lingura afine

Preparare

  1. Se dilueaza vinul cu 200 - 300 ml de apa si se pune la fiert. Se adauga frunzele de dafin, cuisoarele, afinele, usturoiul si Vegeta.
  2. Lasati sosul la foc mic, pentru aproximativ 10 minute. Apoi, turnati sosul peste fripurile preparate si se lasa la marinat timp de 3 ore.
  3. Dupa ce fripturile au stat la marinat, se prajesc in ulei pe toate partile. Se adauga bacon, ceapa tocata, morcov, radacina de patrujel taiata inele si radacina de telina taiata felii. Se pune peste vinul in care au stat fripturile la marinat si se lasa la calit pentru inca 30 minute.
  4. Gemul de prune, diluat cu 2-3 linguri de apa, bulionul si restul de condimente se pun peste friptura. Se mai lasa pe foc mic aproximativ 40 de minute, pana cand carnea devine moale.
  5. La final, se adauga amidonul de porumb diluat in apa si se mai lasa la fiert cateva minute.

Servire: Se serveste cu mamaliguta.

Sfat: In loc de gem, puteti pune 50 g prune fara samburi.